nekropol

jag jobbar på en nekropol.

där sätter vi igång 07.00 måndag till fredag. vid den tiden fylls stolarna i fikarummet med ett gäng halvsovande varelser. vi sitter och surrar, säkert en kvart om ditt, datt å lite jobb. man sitter in i det sista. drar sig lite för att gå ut och sparka igång. men när surret börjar sina, och den första reser på sig för att gå ut, följer alla andra efter. som ett gäng måsar. det är vad vi är. måsar.

men det är ett gäng skrattmåsar. höjdpunkterna är rasterna runt runda bordet. vi roar oss bland annat med att lösa korsord tillsammans. dom senaste dagarna har vi även haft högläsning ur en gammal ordbok. raddat upp en rad svenska glosor som kan vara bra att kunna. tex nekropol, kotteri, konkubin, misantrop, disantrop, konvivium, kättja, xantippa och andra ord man inte kan klara sig utan.

jag vet att nördfaktorn är hög. det kanske inte är så konstigt att dagens påtänkta after work föll om intet?!

mysig midsommar å äkta äventyr




midsommar.
god mat, mycket mat, härliga människor, mysig stuga, bad, kubb, jordgubbar, skottkärra full med förfriskningar, 23kgs gädda (en sanning med modifikation).
dagen efter minst lika mysig. frukostbuffe i det fria, gående bord å sittplatser på filtar utspridda över gräsmattan. kunde inte bli så mycket bättre i solen. fler midsommrar på soludden om jag får be!!

 

vår inneboende.
vaknade i morse med millan inklämd mellan mitt huvud och jörgens. men finns det härteterum?
i förrgår skulle jag visa henne vida världen, eller ja, i alla fall gården intill huset. för en ingrodd innekatt borde det varit väldigt lockande, trodde jag. köpte sele å allt. första försöket slutade med en knuff i baken, nätt å jämnt, på tröskeln ute i trapphuset. utelivet verkade uppenbarligen mer skrämmande än lockande. men eftersom att jag är en sån person som tror sig veta andras bästa bättre än dom själva gör så gav jag inte upp. senare på kvällen, fick millan en liten åktur i kattburen hela vägen ut på gården till gräsmattan. när hon klev ur då var det inga problem. hos strök runt å snusade å kikade. ögonen var stora som tefat. vilket äventyr. men efter någon minut dök två tvättäkta utekatter upp i buskarna, vi anade oråd, så jörgen fick jaga bort dom. ville inte riskera en catfight. det blev en kort jungfrufärd för millan, en lagom start. nu väntar fler äventyr utanför dörren, bara hon vågar sig ut...

image38
bättre vara inne å bita på klorna än ute på byn å svira? 


ont i håret

bakis & skakis, ont i håret, vrålat urban...
pust
att man aldrig lär sig

men kul på toppen

igår när jonna anslöt sig, gjorde duon till trio,
gick startskottet som en champagnekork genom luften.
den landade på hornsgatan

det var början på vår kväll
riktigt roligt så länge den varade
hade ingen aning om att vi var så musikaliska?!
jag eja jonna-the real group

men, jag ska aldrig mer dricka sprit...

masshypnos

igår upplevde jag, vad som i det närmaste, kan kallas en masshypnos. "sliskis och fettis" hade årets första utejumpa på campusområdet. det var hopp och skutt, knip och juck under bar himmel. det måste bara vara en hypnos när man med nöje gör situps i gräset på gamla portionssnusar, går hem med gräs över hela kroppen, tom i naveln, och tycker att det känns hur härligt som helst...


jojo

först 60-70 mil åt söder, sen lika många mil åt norr. som ett jojo över landet.
lite galet, mycket härligt.

i helgen bär det iväg mot boden-luleå. jörgen ska spela match i lule, då passar vi på att göra en blixtvisit i boden där äldsta syrran bor med sin familj. det var ett par år den jag var där så det ska bli kul. så i helgen ska jag vara extra mycket moster!!

over and out.

sthlm


i fredags styrde jag å mannen vår kos mot stockholm.  målet var en show på chinateatern å en helg med brorsis.
sagt å gjort. det var umbilical brothers som uppträdde. två crazy killar. lite svårt att beskriva vad det är dom gör, men med deras egna ord så är det väl "loud mimic. in fact it´s probably the loudest mimic in the world"
dom var grymt bra. å innan dom började så hade dom en hemlig gäst. stevie star. en ännu mer crazy kille som svalde saker i ungeför en timmes tid. butangas å guldfiskar bland annat.

lördagen spenderades på stan. lite shopping. å på kvällen grillade vi ute i rågsved. det var på håret att vi tog oss hem. för någon eller något hade brunnit.

söndagen var vi uppe tidigt. in på stan å myste runt. loppis på hötorget. fika på chokladkoppen i gamla stan under regnbågens alla färger. fångade lite sol vid vattnet innan det var dags att bege sig mot norr. vi hade en lång bilresa framför oss. så vi bestämde oss för att göra det bästa av den. vi lyckades väldigt bra. första stoppet uppsala för att gå på ikea. burgare på max. fler stopp blev det. glass å mys. halv två var vi hemma. en intensiv å härlig helg!

väl hemma i veckan har jag njutit av värmen, badkaret är på plats å emilia ligger å grisar i sängen. kunde inte vara så mycket bättre. jag är ledig imorrn också. fint som snus!



                                             
frukost i hjorthagen                    sol å jordgubbar                            en liten glass

                                      
loppis på hötorget               fika på chokladkoppen         jag å jörgen               

  
       brorsis