en mamma, en inneboende och ett badkar

idag var mammas dag.
jag överraskade, förutom med mitt sällskap, med en sjukilos vattenmolon och en bingolott.
mamma, jag, tre systrar, två respektive käkade pizza, åt tårta, å spelade bingolotto.
mysigt värre å jag vann faktiskt 100 pix. inte illa.

jag å jörgen kommer mest troligt få en inneboende från och med nästa vecka...
emilia.
det ser jag fram emot.
hon är världens mysigaste fyrfoting!!
världens mysigaste foting överhuvudtaget. faktiskt.  

en annan sak jag ser fram emot är att få lägga näsan i blöt.
men inte var som helst, utan i vårt badkar som vi har beställt.
hoppas att det kommer snart!!

tills dess lägger jag näsan i blöt där jag får chansen...


sockerkaksmetsproblemet

här om kvällen bakade jag sockerkaka.
mest för att jag var sugen på smeten. för den är faktiskt mycket godare än själva kakan. när jag hällde över smeten i formen så använde jag inte slickepott. det är det som är trixet! då blir det ett härligt tjockt lager go´smet kvar i bunken som man kan sleva sej... fillibabba! 
jag minns när jag var liten å bakade tillsammans med mamma. hon skrapade alltid ur bunken alldeles för noga tyckte jag. det var med ansträngning man lyckades slicka i sej det lilla som blivit kvar. 

det är det som kallas sockerkaksmetsproblemet.

jag tog upp det på jobbet med mina kollegor. intressant. det visade sej att alla oavsett ålder, kön, bakrund etc hade haft samma problem som barn... intressant, när som sagt, smeten faktiskt är godare än kakan. 

mer smet åt folket!!

stjärngossen

image16



här är min favorit för kvällen! av alla låter  i euro vision song contest som man inte fattade ett ord av så var den här i alla fall den som var roligast att se på och som dessutom hade en melodi som man minns efter att man hört den,

na na na na, na na nananana... 

jag vill också!!!

igår skjutsade jag syrran å hennes kille till flygplatsen. klockan nio gick deras flyg till turkiet. fatta vad härligt! jag längtar så mycket efter att åka utomlands å i år har jag ingen längre resa inplanerad. känns trist.
för det är något speciellt med att resa. att ha ett datum inplanerat. något att se fram emot, något att längta efter. sedan själva resan och efteråt alla härliga minnen att leva på, länge...

strax efter nio igår såg jag, från lugnvik, hur planet lyfte från frösön. följde det med blicken tills det bara var en försvinnande liten prick på himmelen. det såg så härligt ut. där i planet satt ett gäng förväntansfulla resenärer som bara några timmar senare skulle vara i turkiet, värmen, solen... rätt häftigt när man tänker på det!


jag vill också!!!

uppsala


förra helgen å halva veckan spenderade jag i uppsala. semester. mys. å galenskaper å fest. å framför allt goa vänner. så skönt att åka söderut å möta våren lite tidigare. grönt gräs, gröna träd blommor å värme.
lyckades pricka in valborgsfirandet den här gången, vilket levde upp till sitt rykte om att vara något alldeles speciellt. för det var det verkligen. gör gärna om det!

att komma hem var tufft. jet lagen efter "full rulliga" dagar lade sig inte förrän igår. men nu är jag återställd å redo att möta verkligheten med nya krafter. idag söndag. imorgon måndag. dags att härdas igen.