-ursäkta, vad heter råttan?

påsken. kan sammanfattas med mys, mat,  spel, godis, farmor, kolbullar, familj och råttor i källaren.

min farmor. det är världens underbaraste farmor. hon är så söt. jag pratade med henne för några veckor sedan, då hade hon beställt en swivel sweaper från tv shop. nu i påsk när vi var förbi och hälsade på fick vi en demonstration. hon är så cool. bullar alltid upp med fika, trugar å bjuder på mer än man orkar äta. har mer koll på sport å vad som händer i världen än en annan, och kungafamiljen så klart. gammfarmor...

min pappa. en numera pensionär som har fått dille på flugbindning. (faktum är att "dille" är en lindrig beskrivning. mer passande vore kanske mani.) för honom är lycka att binda en lyckad fluga. man ser hur det lyser i ögonen på honom när man kommer hem, då vill han berätta å visa senaste konstverket, som han kallar det. för honom verkar det som världens naturligaste sak att alla borde dela hans brinnande intresse för flugbindning. det har tagit mej tid och kraft att få honom att förstå att det inte är riktigt så... (har nog inte riktigt lyckats) det är klart att man ansträngde sig i början, det är ju trots allt bra att han har en hobby. meeen det blir lite tjatigt när det är ungefär det enda han pratar om så fort man hälsar på. när han fyllde år fick han trots allt en jättefin flugbindarbok av mej. (snacka om att hälla vatten på hans kvarn!) men det var det värt. han sa nämligen idag att det nog var den bok han läst mest av alla böcker. vad står man inte ut med för sina nära och kära?!

den nya regeringen. pittregeringen. jag hör hur stridsropen ekar mellan raderna "att ta från dom fattiga och ge åt dom rika!!". och stadsministern. han känns som ett stort skämt när man ser honom. ett mindre roligt skämt så klart. fattar inte hur folk kunde vara så jävla korkade att rösta som dom gjorde. så lättlurade. regeringens stöd har sjunkit drastiskt sedan valet, men det var så dags. per nuder snackade på tv här om dagen. han var grym, måste jag säga. gav fredrik å "ful-hästsvansen" ett par rejäla kängor. u go boy säger jag.

nu förstår jag. träffade bland det sötaste jag sett igår. en liten pytte chiwawakille. så urgulligt litet liv. han låg å snusade i mitt knä med småtassarna rätt i vädret. en riktig liten lyxhund. jag blev kär. skulle faktiskt vilja ha en själv. så nu förstår jag varför man har en "råtta i koppel" =)

nu har jag gaggat klart.

100% utstrålning


åre... stappelgång, skaljackor  å stockholmsdialekt. fler turister än infödingar. turister var man än vänder sig lite jobbigare än dom flesta. semesterfirande glidiga dippiga människor. 
åkte upp i lördags för att få rå om madde. packade väskan med tandborste å en flarra vin. hoppade på tåget direkt efter jobbet. köpte pizza på liten krog, hade en romantisk middag för två i maddes lilla krypin. snackade skit innan vi drog ut för att se weeping willows, men vi hamnde på melody club. på dippan. (går det att säga dippan utan att låta som en stockholmar?!) 
melody club ett beprövat och säkert kort. jag å madde var rörande överens om att sångaren är jävligt läcker. det finns bara en förklaring till att en karl med värre näsa än mej, ben som stickor, långt stripigt hår kan vara så läcker. och det är 100% utstrålning! kanske lite stjärnstatus, lite röst, lite moves, lite utseende och spetsiga skor. men framför allt, minst, 100% utstrålning. basisten däremot såg bara kåt ut.
söndagen fick en svettig början i bastuparadiset på holiday club med karln. inte så otokigt det heller.
resten av veckan har bara hastat förbi å ikväll blev det brudar för hela slanten. middag, fikahäng och en jungfrufärd i maddes nyinförskaffade pärla.
imorgon blir det åka av. inte på en kvast. inte till blåkulla. destinationen är träskmarkerna i norr.

så, glad påsk!